מתכון

לזניה צמחונית אישית

ליאור משיח הופכת את תבנית הלזניה המשפחתית למנה אישית ממזרית ומזמינה

19,872 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
לזניה אישית של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח
לזניה אישית של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

כל מנה בקוטר 12-14 ס"מ

איך נולדה הלזניה הזאת? לבלוג של ליאור משיח

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות

לרוטב בשמל

להרכבה ולהגשה

אופן ההכנה

1

מחממים 3 כפות שמן זית בסיר רחב, ומוסיפים בצל. מטגנים כ-10 דקות להשחמה. להבה בינונית תוך ערבוב.

2

מוסיפים פלפל ובטטה ומטגנים כ-10 דקות נוספות לריכוך. מידי פעם מערבבים.

3

מוסיפים שום ומטגנים תוך ערבוב, מעל להבה בינונית רק כמה שניות. זהירות - אתם לא רוצים שהשום יישרף.

4

מוסיפים עגבניות משומרות משני הסוגים, מערבבים ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הרוטב כ-10 דקות עד שהוא מצטמצם ל-½ מהכמות הראשונית ומתקבל רוטב בסמיכות שמזכירה רסק עגבניות.

הכנת לזניה אישית של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

5

מתבלים בפסטו, מלח, פלפל שחור ופפריקה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מכבים את האש ומוסיפים תרד החום יבשל מעט את העלים. מניחים בצד עד ההרכבה.

מכינים בשמל

6

ממיסים חמאה בסיר קטן ועמוק, מוסיפים קמח ומערבבים מעל להבה בינונית נמוכה כמה דקות עד שאין גושים. מוסיפים חלב ומערבבים לתערובת אחידה. לאחר כ- 5 דקות, הרוטב יתחיל להסמיך, כאשר הוא סמיך מספיק ואינו זולג מכף העץ, מוסיפים תבלינים וגבינה. מערבבים היטב מעל להבה בינונית נמוכה עד שהגבינה נמסה לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מכבים את האש ומניחים בצד.

הכנת לזניה אישית של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

מרכיבים את הלזניות, אופים ומגישים

7

מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים את כלי האפייה במעט שמן או חמאה רכה.

8

חולטים עלי פסטה בשפע מים רותחים כ-30 שניות (לא חובה, אבל מקל על ההרכבה). מרפדים תחתית של כל אחד מכלי ההגשה בעלה פסטה, יוצקים מצקת או 3-4 כפות מרוטב בשמל בכל כלי ומעליה מצקת או 3-4 כפות רוטב עגבניות. מניחים מעל עלה פסטה נוסף ומעליו שוב מצקת מכל אחד מהרטבים. ממשיכים כך עד שמממלאים את כלי ההגשה עד הסוף. אופים 20 דקות, מוציאים מהתנור, משהים ל-10 דקות, אם רוצים מקשטים בפרחי בזיליקום ומגישים.

הכנת לזניה אישית של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

עוד מתכונים של ליאור משיח