החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשטרויזל שיבולת שועל
ללחם
אופן ההכנה
לשטרויזל שיבולת השועל
1
מערבבים בקערה את אבקת השקדים, הקמח, הסוכר החום, המלח ושיבולת השועל. מוסיפים את החמאה ומחית הווניל ומעבדים (ביד או במיקסר) עד קבלת פירורי בצק גסים. מעבירים לקופסה סגורה ושומרים במקפיא.
ללחם
2
טורפים בקערה את הבננות, היוגורט, השמן, הסוכר, הביצה והרום.
3
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקינמון, הסודה לשתייה ואבקת האפייה.
4
מנפים במסננת את תערובת הקמח אל תערובת הבננות וטורפים היטב רק עד קבלת תערובת אחידה.
5
מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבבים. מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את פירורי השטרויזל כך שיכסו את פני העוגה ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (ללא טורבו), עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.