המרקם שלו דחוס ועסיסי והמתיקות שלו עדינה מאוד הודות לשימוש ביוגורט במתיקות מעודנת במקום בסוכר.
גיוונים:
- מוסיפים לבלילה כוס אגוזים או שקדים קצוצים או כוס שוקולד צ'יפס.
- מחליפים את היוגורט ביוגורט טבעי ומוסיפים לבלילה 1/4 כוס סירופ מייפל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק (או מרפדים אותה בנייר אפייה).
2
מערבבים קמחים, סודה לשתייה וקינמון בקערה. בקערה נפרדת טורפים יוגורט, מייפל, ביצים ותמצית וניל.
3
מקפלים את תערובת הקמחים לתערובת היוגורט עד שהתערובת כמעט אחידה (זה בסדר אם נשארים קצת גושי קמח). מוסיפים בננות, שקדים וקקאו ומקפלים עד שאין משקעי קמח.
4
אופים כ־45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
ערכים תזונתיים למנה:
חלבון כ־4־5 גרם
פחמימות כ־21־25 גרם
שומנים כ־2 גרם