החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה
אופן ההכנה
1
מפוררים שמרים בחלב שקדים ומערבבים.
2
ממסים חמאת קקאו מעל בן מארי. מעבירים חמאת קקאו מומסת לקערת המיקסר, מוסיפים קמח מלא, קמח טפיוקה, סוכר, שמן זית ומלח ולשים 3 דקות במהירות בינונית לבצק גמיש ורך. מכסים את הקערה במגבת ומניחים 40 דקות מחוץ למקרר להתפחה.
3
מחלקים את הבצק ל־10 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור מהודק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת.מתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.
4
לקראת תום ההתפחה מחממים תנור ל־180 מעלות ומושחים את פני הלחמניות בביצה טרופה או חלב שקדים.
5
אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.