מתכון

למון קארד

הלמון קארד הוא קרם חמצמץ של לימון וחלמונים, המעניק לפודינג האורז קלילות קיצית

21,468 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
למון קארד. צילום: shutterstock
למון קארד. צילום: shutterstock

הכנתו המסורתית מאתגרת – צריך לשלוט בטמפרטורה במהלך כל ההכנה כדי שהחלמונים לא יתבשלו. כאן הוספתי מעט קורנפלור על תקן תעודת ביטוח – הנוכחות שלו מבטיחה כי החלמונים לא ייקרשו במהלך הבישול ומקלה על התהליך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים למעט החמאה בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 5-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה ועולות בועות גדולות.

2

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.

3

מעבירים לכלי אטום, מצננים ומעבירים למקרר לשעה לפחות. נשמר במקרר בקופסה אטומה עד 3 ימים.