החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לאייסינג
אופן ההכנה
1
שמים מחית דלעת, שמרים, קמח, סוכר, ביצים, חלמונים, מלח ותבלין דלעת בקערת מיקסר ומעבדים במהירות איטית עם וו לישה כ-2 דקות עד שנוצר בצק.
2
מגבירים מהירות לאיטית-בינונית (אם למיקסר שלכם יש 10 דרגות מהירויות, לא יותר מ-2, אם יש לו 3 מהירויות בוחרים בדרגה - בעצם זה אומר לא להרוג את המיקסר, ברוב הקיצ'ן איידים או קנוודים יש 10 מהירויות אז מהירות 2) ומעבדים עוד כ-7 דקות לבצק אחיד, גמיש ונוקשה. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים לאט ובהדרגה את השמן מעבדים עד שהבצק סופח לחלוטין את השמן בהתחלה הבצק יהפוך מבריק, כשהשמן ייטמע בו לחלוטים הוא יחזור לגוון מט.
3
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים מחוץ למקרר בטמפרטורת חדר כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4
מוציאים את הבצק מהקערה ומרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
מכינים מלית, מעצבים ואופים
5
מערבבים תבלין דלעת, סוכר ומלח בקערית ומניחים בצד. מורחים מחית דלעת או ממרח דלעת על פני מלבן הבצק בעזרת מרית מדורגת, מפזרים מעל את תערובת תבלין הדלעת והסוכר בצורה שווה. המחית תעזור לתבלין להצמד לבצק. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, מצלע ארוכה אל צלע ארוכה (כך נקבל יותר שבלולים). מברישים מעל הרולדה שאריות קמח כדי שהמאפה לא יתייבש.
6
מרפדים תבנית אפייה עגולה או מרובעת בנייר אפייה. יוצרים שלושה סימונים קלים עם חלקה הקהה של סכין שמחלקים את הרולדה לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין מטבח. יוצרים שלושה סימונים בתוך כל שליש (כך שמתקבלים 9 סימונים). חותכים את הרולדה על פי הסימונים ל-9 שבלולים בעזרת סכין חדה ובתנועה אסרטיבית. מניחים את השבלולים בתבנית צד המלית כלפי מעלה במרווחים של כ-½ ס"מ האחד מהשני. מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כשעה או עד שהשבלולים צמודים ותפוחים למראה ולמגע.
7
מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים את התבנית לאחר התפיחה לתנור. אופים ½ שעה או עד שהשבלולים מקבלים גוון חום זהבהב.
מכינים אייסינג גבינת שמנת:
8
מערבבים גבינת שמנת ואבקת סוכר בעזרת לקקן. לאחר שהמאפה מתקרר, מורחים מעליו את את האייסינג בעזרת פלטה מדורגת או לקקן.