יש להכין תחילה מתכון בסיסי לבצק בריוש
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לציפוי
להברשה
לשטרויזל
אופן ההכנה
1
מניחים בקערה בינונית קמח וסוכר. מוסיפים חמאה ובעזרת האצבעות מועכים לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. הטריק הוא לא לערבב יותר מדי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
2
מכינים את המלית: מערבבים בקערה ריקוטה, סוכר, קורנפלור ווניל ומניחים בצד.
3
מניחים את בצק הבריוש על משטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל 10- כדורים בקוטר 7-6 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4
טורפים בקערה קטנה ביצה, מים ומלח ומברישים את כל הכדורים בתערובת.
5
בעזרת האצבע לוחצים במרכז כל כדור ליצירת שקע. אחרי שמסיימים עם כל הכדורים חוזרים שוב על הפעולה ובזהירות מותחים את הכדורים כדי להגדיל מעט את השקעים.
6
בעזרת כפית ממלאים את השקעים במלית הריקוטה )או שמעבירים את המלית לשקית זילוף ומזלפים פנימה(. מניחים מעל כל שקע ממולא 3 פירות יער ומפזרים מעל שטרויזל.
7
מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
8
מחממים תנור ל-160 מעלות.
9
אופים כ-10 דקות עד שהמאפים מזהיבים מאוד. מצננים לפני ההגשה. המאפים במיטבם ביום ההכנה. אפשר להקפיא אחרי האפייה, להפשיר ולחמם לפני ההגשה.