החומרים טבלת מידות ומשקלות
למוס
לרוטב סלק
אופן ההכנה
מכינים מוס שוקולד
1
מחממים שוקולד, חמאת קקאו, שמן זית, מיץ סלק ומים מעל בן מרי תוך ערבוב עד שהשוקולד וחמאת הקקאו נמסים ומתקבלת תערובות אחידה. מסירים מהאש, משהים לדקה לצינון, מוסיפים חלמונים ומערבבים במטרפה עד שהם נטמעים.
2
מקציפים חלבונים בקערה נפרדת לתערובת תפוחה. מוסיפים סוכר ומלח ים ומקציפים לקצף יציב ומבריק.
3
מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד למוס אחיד ואוורירי. יוצקים את המוס לכלי ההגשה ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מכינים רוטב סלק
4
טוחנים סלק למחית חלקה ונטולת גושים. אם יש מעט גושים מסננים. מעבירים את המחית לסיר קטן, מוסיפים מים וסירופ מייפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים
5
מניחים בכל צלחת הגשה כמה כפות מוס שוקולד, יוצקים מעל רוטב סלק. מוסיפים לצד המוס כף קצפת.