מתכון

מוסקה דלעת

שינוי קטן שמחולל פלאים: במקום הבשמל הצחור הקלאסי, ארז מכין רוטב עם טעם ייחודי, מעושן ועמוק

18,970 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מוסקה דלעת של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
מוסקה דלעת של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

תבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשמל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי על מצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים פרוסות תפוחי אדמה בתבנית אחת ודלעת בשנייה. יוצקים מעל שמן זית ובוזקים מלח. צולים (במקביל) כ־20 דקות או עד שהירקות מתרככים. שומרים בצד (הירקות יחזרו לצלייה נוספת ברוטב בשמל). מורידים את טמפרטורת התנור ל־180 מעלות.

דלעת של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

בזמן שהירקות נצלים מכינים בשמל

2

מחממים סיר שטוח עם תחתית עבה על להבה גבוהה. מוסיפים קמח ומערבבים מדי פעם עם כף עץ עד שהקמח משחים קלות. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עם כף עץ (לא להיבהל, תכולת הסיר עשויה להעלות אדים) עד שהקמח משחים מאוד. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה וטורפים במטרפה עד שהרוטב מסמיך ורותח (5־10 דקות). תוך כדי מוסיפים מלח ותבלינים, טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.

3

מוסיפים גבינת צאן מגוררת ומערבבים היטב. מניחים בצד (אם מכינים את הרוטב מראש מכסים בניילון נצמד שמונח ממש עליו ושומרים במקרר).

צולים בבשמל ומגישים

4

מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחידה בתבנית ומפזרים מעט מחטי רוזמרין. מסדרים מעל שכבת פרוסות דלעת ומפזרים מעט מחטי רוזמרין.

מוסקה דלעת של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

5

יוצקים את רוטב הבשמל ואופים חצי שעה. מוציאים, מצננים מעט כדי שהרוטב יתמצק, פורסים ומגישים.

מוסקה דלעת צמחונית של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן