שימו לב, מתפיחים את הבצק במשך שעה וחצי לפני האפייה.
כלים: תבנית סיליקון עם שקעים או רינגים, קיסמים להידוק המנות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק הבריוש
לקבב עדשים וגבינות
לסלט קולסלו
להגשה
אופן ההכנה
בריוש:
1
מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים שתי ביצים ואת המים ולשים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2
מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה תוך כדי לישה איטית. ממשיכים ללוש את הבצק עד שכל החמאה נטמעת במסה והבצק בעל מרקם חלק.
3
מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו. טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו בועות אוויר וקורצים ממנו כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג.
4
מניחים את הכדורים בתוך תבנית סיליקון עם שקעים קטנים (ניתן לאפות גם בתוך רינגים קטנים על מנת לשמור על צורת הלחמנייה).
5
טורפים את הביצה הנוספת בקערית ומברישים את הבריושים בביצה. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
קבב עדשים וגבינות:
6
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים במהירות עד לקבלת מרקם אחיד.
7
יוצרים קבבים קטנים מהתערובת, בקוטר לחמניית הבריוש.
8
צורבים את הקבבים בטיגון קל עם מעט שמן מכל צד.
סלט קולסלו:
9
מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הסלט.
הרכבת המנה:
10
חוצים לחמניית בריוש לשניים לרוחבה. על בסיס הלחמנייה מניחים מעט מהקולסלו ופרוסת עגבניית שרי. מוסיפים את הקבב וסוגרים עם מכסה הלחמנייה.
11
מחזקים בקיסם שיהדק את שני חלקי הבריוש.