החומרים טבלת מידות ומשקלות
למקרון ורדים
לרוטב פירות יער
לגלידת וניל ופירות יער
אופן ההכנה
למקרון הוורדים
1
מסננים לקערה את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר. מוסיפים לקערה 3 מהחלבונים ומערבבים עד קבלת תערובות אחידה.
2
מקציפים במיקסר את 3 החלבונים הנותרים. בינתיים מחממים בסיר את המים עם הסוכר, תמצית הוורדים וצבע המאכל במשך 3 דקות, או עד לטמפרטורה של 118 מעלות. מוסיפים את התערובת למיקסר בזרם דק וממשיכים להקציף עוד 12 דקות, עד שהקציפה קשה וקרה למגע.
3
מאחדים את תערובת השקדים עם הקציפה ומערבבים בעדינות עד קבלת מרקם אחיד.
4
מזלפים מהתערובת עיגולים על משטח אפייה מסיליקון ואופים במשך 16 דקות בתנור שחומם מראש ל־155 מעלות. במהלך האפייה מסובבים את המשטח בתנור לאפייה אחידה. מצננים.
לרוטב פירות היער
5
מרתיחים את כל המרכיבים בסיר. מקטינים את האש ומבשלים במשך 10 דקות עד הסמכה.
6
מוציאים את מקל הווניל וטוחנים עד קבלת רוטב אחיד. מסננים (לא חובה).
לגלידת הווניל ופירות יער
7
חותכים את הגלידה לגושים קטנים ומעבירים לקערת מיקסר עם רוטב פירות היער. מערבלים את הגלידה בוו גיטרה עד קבלת מרקם אחיד. מחזירים את הגלידה לקופסה ומקפיאים.
להרכבה
8
מניחים כף גלידה בין כל שתי עוגיות מקרון. שומרים קפוא בקופסה אטומה עד להגשה. בהגשה מזלפים מרוטב פירות היער.