אייקון בולט בתפריט הצרפתי הקלאסי ומרק שישראלים מאוד אוהבים. החורף שלנו לא מספיק רציני בשביל מרק שמבוסס על רביכה, יין וציר בקר כבד כמו בגרסה המקורית. אני מכין מרק שסוד טעמו טמון באידוי ארוך של בצל בכמות הגונה של חמאה ומבשלים אותו על להבה נמוכה מאוד במשך המון זמן. תוספת גרוייר ומעט קוניאק נותנים לו את העומק הרצוי. על הטוסט שמוסיפים בהגשה אני מניח לפעמים גבינה צ’רקסית מקומית.
ציר ירקות – עם הציר הזה אפשר לשדרג כל תבשיל. מכינים ומקפיאים בקופסאות קטנות.
גיוון: מחליפים את ציר הירקות בציר עוף או במרק ביתי טעים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
ל- 1/2 2 ליטר ציר ירקות
אופן ההכנה
מכינים ציר ירקות
1
שמים את כל החומרים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45-30 דקות למיצוי הטעמים. מצננים ומסננים.
2
למרק בצל: ממיסים חמאה בסיר בעל תחתית עבה מעל להבה בינונית-נמוכה ומטגנים בצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מגיר נוזלים, מתרכך ובסופו של דבר מזהיב היטב.
3
מנמיכים את הלהבה למינימום כדי למתוח את התהליך למקסימום זמן - 45-30 דקות.
4
יוצקים לסיר ציר ירקות, מוסיפים עשבי תיבול ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים גבינה ומערבבים, כדי לתת לה שהות להתמוסס בלי להידבק לתחתית הסיר.
5
מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי שעתיים-שעתיים וחצי ברתיחה עדינה עד שהבצל נעשה שקוף והנוזל מזהיב על חשבונו. טועמים, מוסיפים מלח, פלפל וקוניאק.
להגשה
6
יוצקים מרק חם לקערות אישיות. מניחים פרוסת באגט בכל קערה, מפזרים גבינה מגוררת ומניחים את הקערות תחת גריל לוהט עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים מייד.