מתכון

מרק כוסמת ברווז ושמיר

גרסה שונה למרק העוף הנצחי

5,259 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק כוסמת ברווז ושמיר של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
מרק כוסמת ברווז ושמיר של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

אפשר להכין את המרק יומיים־שלושה מראש. לברווז טעם עשיר ומובחן, לכן אם לא משיגים ברווז, אל תחליפו אותו בעוף בעוף אלא בשריר עגל או אסאדו (באותו המשקל) ואז הבישול מתארך ל־5 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות על מצב גריל עליון. מניחים ברווז בתבנית ובוזקים עליו מלח ופלפל (אין צורך לשמן).

2

מוסיפים לתבנית גזר, שיני שום ובצל ומעבירים לתנור ל־20 דקות עד להשחמה מלאה של הבצל והברווז.

3

מעבירים את הברווז ואת כל תכולת התבנית בה הוא נצלה לסיר גדול, מוסיפים מים לכיסוי מלא ועוד כ-3 ס"מ, עלי דפנה וצרור אחד של שמיר. מביאים לרתיחה מעל להבה גדולה. מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי.

4

מוציאים את הברווז בזהירות. נותנים לו להתקרר, מסירים את העור ומפרקים את הבשר לפיסות.

5

מחזירים את הבשר המפורק לסיר המרק, מוסיפים כוסמת ומבשלים 25-25 מעל להבה נמוכה ללא כיסוי עד שהכוסמת רכה, טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים

6

מניחים בכל צלחת כף גדושה של שמיר קצוץ ויוצקים מעל את המרק.