אחרי שמוציאים את השמיר אפשר לטחון את המרק למרקם קרמי, אבל אני אוהבת אותו ככה – א-לה מינסטרונה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרוטונים
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
מחממים סיר עם חמאה ושמן זית ומאדים את הירקות והשום 12 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לריכוך אך בלי שישחימו.
2
מוסיפים קמח ומערבבים דקה ליצירת רביכה. יוצקים יין ומערבבים 3-2 דקות עד שהקמח נמס ואין גושים והאלכוהול מתאדה.
3
מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות.
מכינים קרוטונים
4
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5
מורחים פיסות חלה בחמאה ומניחים בתבנית. מתבלים בשום ואורגנו וקולים 10 דקות.
בהגשה
6
יוצקים את המרק לקערות ומפזרים קרוטונים. אפשר להוסיף גם שמיר טרי קצוץ.