מתכון

מתכון בסיסי לבצק פוקצ'ה

רינת ואליס מויאל לשות בצק, ממלאות ומצפות בירקות, גבינות או בשר, מכניסות לטאבון ומפיקות פוקצ'ות ופיצות מופתיות

17,805 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
פוקצ׳ת חצילים ופטה של השפיות רינת ואליס מויאל. צילום: אנטולי מיכאלו
פוקצ׳ת חצילים ופטה של השפיות רינת ואליס מויאל. צילום: אנטולי מיכאלו

תוספות לפוקאצ'ה:

פוקאצ'ה עם סלק וגבינה כחולה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את השמרים במים 5 דקות בקערה גדולה. מתחילים להוסיף את הקמח כף אחר כף ומערבבים בכף עץ גדולה, עד שהקמח נטמע במים. חשוב: ההוספה ההדרגתית של הקמח והערבוב יסייעו ליצור בצק רך וגמיש. כשמגיעים למחצית מכמות הקמח מקבלים מרקם של בלילה חלקה. מוסיפים כף שמן ומלח וממשיכים להוסיף את הקמח מעט מעט.

2

כשנוצר בצק מתחילים ללוש בעזרת הידיים או במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה תוך הוספת שארית הקמח, עד שכל הקמח נבלע בבצק. ממשיכים ללוש עוד 15 דקות עד קבלת מרקם חלק וגמיש.

3

מניחים את הבצק למנוחה ל-20 דקות תחת פיסת ניילון לא אטומה (יריעת ניילון נצמד מחוררת).

4

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים של 250 גר'. מקמחים כל כדור במעט קמח לבן ומאחסנים במקרר ל-20 דקות לפחות, בקופסה אטומה או עטופים בניילון נצמד, למניעת התייבשות (כדורי הבצק נשמרים היטב עד יומיים). מומלץ להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר בקופסה אטומה עם רווח בין הכדורים.

5

מוציאים את הבצק מהמקרר כ-20 דקות לפני האפייה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.

6

"פותחים" את כדורי הבצק בידיים מקומחות (לא מרדדים במערוך). את תהליך הפתיחה של הבצק כדאי לעשות על גבי קמח פסטה סמולינה (אבל אפשר גם להשתמש בקמח לבן רגיל).

7

מוסיפים את התוספות, ראו מתכונים למעלה.