כלים: מחבת ברזל גדולה, תבנית עמוקה לתנור
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת גדולה עד שהיא לוהטת, מוסיפים את השמן, מתבלים את נתחי האסאדו במלח, בפלפל, בפלפל אנגלי ובעלי דפנה וצורבים היטב במחבת (כל צד כ-3 דקות).
2
מניחים את הנתחים בתבנית עמוקה שניתן להכניס לתנור.
3
מערבבים בכלי נפרד את הסויה, רכז הרימונים והשאטה ויוצקים מעל הבשר כך שהרוטב יעטוף את כל הבשר. יוצקים את המים ומכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף לאטימה מוחלטת.
4
מכניסים למשך 30 דקות לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות טורבו. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים שעתיים וחצי נוספות. מוציאים מהתנור ופותחים את נייר הכסף. נותנים למנה להתקרר מעט.
5
לפני ההגשה מעבירים לגריל חם לצריבה.