את הסקורדליה הכרתי כשעבדתי בשביל קוסטס ספליאדיס (Costas Spiliadis) – איל מסעדנות קנדי-יווני. בזכות המפגש בין המתיקות של השקדים והשום הקלוי לחריפות של השום הטרי הסקורדליה תצטיין גם לצד נתחי בשר קרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מניחים כל ראש שום על ריבוע רדיד אלומיניום, מזלפים עליו שמן זית (כף או שתיים לכל ראש) וסוגרים את רדיד האלומיניום.
3
אופים את שיני השום 30 דקות לריכוך, מצננים ומחלצים את השיניים מהקליפה.
4
טוחנים שקדים, תפו”א, את השום האפוי, שום טרי וחומץ במעבד מזון כ-2 דקות לעיסה חלקה. מזלפים שמן קנולה ושמן זית באיטיות ותוך כדי עיבוד עד שהם נטמעים. מתבלים במלח ופלפל. שומרים עד 10 ימים בצנצנת סגורה במקרר.