מתכון

סטייק דג ים ופריקה עם חמאה

תבשיל שאינו מצריך זמן בישול רב מדי ומחבר בין הים, שהחורף היא העונה שלו, לבין האדמה - החיטה

9,076 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סטייק דג ים ופריקה עם חמאה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
סטייק דג ים ופריקה עם חמאה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות. במקביל מחממים שמן זית בסיר רחב מעל להבה בינונית ומטגנים בצל 10‐7 דקות להשחמה קלה. מוסיפים שום, פריקה, חמאה וקורט מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.

2

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־10 דקות. ממליחים ומפלפלים קלות את הדגים ומשבצים אותם בתוך הפריקה. מסירים מהאש ומעבירים לתנור ל־25 דקות.

3

מפזרים מעל לתבשיל פטרוזיליה ונענע, סוחטים לימון ומגישים למרכז השולחן.