הבמיה מושלמת עם עגבניות ומשמשים בסלט או כתוספת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
צורבים במיה במחבת יבשה (ללא שמן) על אש בינונית כ־2 דקות. מקפיצים מדי פעם כדי להפוך את הבמיה (אחרת אחד הצדדים ייחרך).
2
מוסיפים בצל סגול, מקפיצים עם הבמיה כ־6 דקות ומעבירים לקערה.
3
באותה מחבת מחממים שמן זית, מוסיפים עגבניות שרי וצורבים בלי להפוך או לערבב כדקה. מוסיפים שום ומקפיצים כ־2 דקות.
4
מוסיפים פלפל צ'ילי, עלי זעתר, מלח ופלפל ורבעי משמשים ומקפיצים כדקה.
5
מחזירים למחבת את הבמיה והבצל, מקפיצים לאיחוד בעדינות כדי שהמשמשים והבמיה לא יימעכו ומסירים מהאש. מפזרים עלי כוסברה ומגישים.