לשם הכנת הסלט ניתן לפלט פלחי פרי הדר מכל סוג שתמצאו, או לעשות לעצמכן חיים קלים ולקנות פלחי הדר מפולטים (הנמכרים כמעט בכל מרכול).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
קוטמים את קצהו העליון וקצהו התחתון של הפרי ומניחים על קרש חיתוך.
2
בעזרת סכין חדה חותכים את הקליפה מכל צדי הפרי כולל החלק הלבן, עד שנגלה בשר הפרי.
3
כשמסיימים להסיר את הקליפה, מפרידים את הפלחים מהקליפה הפנימית שעוטפת אותם בעזרת סכין קטנה (טורנה). את שאריות הפרי סוחטים לתוך קערה.
4
מניחים את כל הפילטים בקערה עם המיץ של הפרי, מוסיפים את הוודקה והפלפל היבש או הטרי.
5
מקררים את סלט הפירות למשך שעתיים לפחות.
6
מעטרים בתמרים מגולענים ובעליי נענע ומגישים לצד גלידה.