החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוויניגרט
לסלט
אופן ההכנה
ויניגרט
1
מערבבים בכלי גבוה שמתאים לבלנדר מוט את החרדל, הדבש, השום והתמרינדי ביחד עם מיץ הלימון וקורט מלח. טוחנים הכל ביחד בעזרת בלנדר מוט ומזלפים את השמן בזרם איטי פנימה במהלך הטחינה.
סלט
2
חותכים כל חבוש ל-12 פלחים ומוציאים את הגרעינים. מכניסים לסיר את החבושים עם הדבש, היין והמים. מבשלים עד שהחבושים רכים (כשסכין חודרת לחבוש ויוצאת באופן חלק). מוציאים ומקררים.
3
שוטפים ומייבשים את כל העלים (חסה, רוקט, גרגיר נחלים, מיזונה, תרד ואוסקה). מערבבים כך שתיווצר תערובת טרייה ויפה. מניחים את העלים בקערת ערבוב ומוסיפים בצל, צנונית, שקדים וסלק. יוצקים מעל את הויניגרט, מערבבים וטועמים.
הגשה
4
מניחים את העלים בצלחת הגשה, ועליה מסדרים בצורה יפה את החבושים. מפוררים את הגבינה מעל.