את הנבטת העדשים מתחילים שלושה ימים מראש.
הילדים לומדים: שיעור בטבע, סבלנות ודחיית סיפוקים.
הילדים יכולים: להנביט, לחתוך (לפי גילם), לנער ולערבב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לרוטב
אופן ההכנה
1
שוטפים את העדשים היטב ומשרים אותן במים קרים למשך לילה. מסננים היטב ומפזרים אותן בשכבה אחידה במסננת דקה המונחת על קערה. מניחים במקום קריר, מאוורר ומוצל למשך כיומיים. פעם ביום מתיזים על העדשים מעט מאוד מים. אם התפתח ריח לא נעים, יש לזרוק את העדשים ולהתחיל מההתחלה.
2
מניחים את העדשים המונבטות בקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט ומערבבים.
3
מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת. יוצקים את הרוטב על הסלט לפני ההגשה ומערבבים.