כשאנחנו אומרים סלטים במלרע, מיד עולה בדמיוננו שולחן המתמלא בצלוחיות גדושות כל טוב: סלט חצילים, סלט גזר וכוסברה, סלט חומוס, פיתות, חמוצים ושאר העזרים הטקטיים. מקפצה נפלאה לכל ארוחה. עלי סלק מאודים בשילוב גרגרי חומוס רכים, לימון כבוש, כמון ועריסה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם שמן זית, ומאדים עלי מנגולד על להבה בינונית כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומאדים כ-2 דקות נוספות.
2
מוסיפים את החומוס והתבלינים עם לימון, עריסה ו-1/2 כוס מים ומבשלים כ-4 דקות נוספות. מצננים ומגישים קר.
3
אפשר להגיש גם כתוספת חמה לקציצות או מאכלי דגים.