אימא שלי הייתה מטגנת חצילים ושופכת עליהם תחמיץ עם המון שמיר. אני קולה את החצילים בתנור ואת השמיר מחליף בנענע מכל הסוגים. אפשר להחליף את סוגי הנענע במתכון בכל סוג נענע שתבחרו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתחמיץ
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
ממליחים את פרוסות החצילים במלח ים ומניחים במסננת לחצי שעה. מסירים את המלח ביסודיות בנייר סופג.
2
מחממים תנור ל־250 מעלות. מזלפים שמן זית על נייר אפייה ומניחים עליו את פרוסות החצילים.
3
מזלפים עוד שמן זית מלמעלה וצולים במשך 15־20 דקות משני הצדדים עד שהפרוסות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר.
4
בינתיים מכינים את התחמיץ: מערבבים בקערה מיץ לימון, חומץ, שום, בצל שאלוט ופלפלים חריפים.
5
מוסיפים מלח ואת כל העלים ומפזרים בנדיבות על פרוסות החצילים. מזלפים שמן זית. אפשר להגיש עם יוגורט כבשים.