הסלט שאני הכי אוהב בעולם הוא סלט קיסר. כמות הרוטב במתכון קטנה ביחס לכמות העלים ותפקידו הוא רק לעטוף אותם בעדינות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוויניגרט אנשובי
לקרוטונים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הוויניגרט
1
טוחנים את מרכיבי הוויניגרט למעט השמן במוט ריסוק ידני. מזלפים פנימה את השמן באיטיות תוך כדי טחינה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד במרקם חלבי.
מכינים את הקרוטונים
2
מחממים תנור ל־150 מעלות. מזלפים שמן זית על קרוטוני הלחם, מפזרים פרמזן וקולים כ־10 דקות עד להזהבה.
3
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט למעט מלח ופלפל. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הוויניגרט ומערבבים. מתקנים תיבול.
4
מפזרים מעל צלפים וקרוטונים, מגררים את הביצים הקשות ומגישים.