כאשר צולים את העגבניות טעמן המתוק והפירותי מתחזק ונעשה מרוכז. גם השום והבצל מאבדים מחריפותם והניחוח והטעם שלהם מתעדנים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מפזרים בצל ושום בתבנית, מניחים עליהם עגבניות (כך שיסתירו אותם) ומפזרים על הכל חצי מכמות שמן הזית ו-1/2 כפית מלח ים אטלנטי.
3
צולים 30 דקות עד שהעגבניות מאבדות מנפחן והבצל מתרכך. מצננים.
4
מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומלח הים וכן כמון, פטרוזיליה וכוסברה. טוחנים בפולסים לקבלת סלסה במרקם גס. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.