החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי
לסלט המרדומה (מטבל עגבניות)
אופן ההכנה
לבצק
1
מניחים את השמרים בקערית. יוצקים 50 מ"ל מהמים הפושרים ומניחים בצד 2 דקות, עד שמתחיל לעלות קצף. מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח תוך כדי בחישה.
2
מוסיפים את תערובת המים והשמרים, יוצקים את שאר המים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. לשים את הבצק על משטח נקי כ-7 דקות, עד שהבצק אלסטי ונעים למגע.
3
מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח (או מתפיחים במקרר במשך לילה לקבלת בצק בטעם מורגש יותר).
למילוי
4
מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
להרכבת המנה
5
יוצרים כ-12-15 כדורים מהבצק, מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים מהמלית וסוגרים בעזרת מזלג. מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה.
לסלט המרדומה
6
מניחים את כל המרכיבים במחבת ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה. מגישים לצד הסמבוסק.