מתכון

ספיחה ארמנית

בגרסה הארמנית לספיחה, או לחמעג'ון, אין תבלינים, והיא נשענת בעיקר על טעמי הפלפלים והעגבניות המתווספים לבשר

3,112 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
ספיחה ארמנית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ספיחה ארמנית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מניחים את מרכיבי הבצק מלבד המים בקערה, מוסיפים מים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק. מושחים את הבצק במעט שמן ומכסים את הקערה. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

2

שמים את העגבניות במסננת ולוחצים עליהן כדי שיגירו נוזלים. מעבירים את כל מרכיבי המלית לקערה ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מחממים תנור ל־230 מעלות. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5־6 ס"מ, מניחים אותם על משטח עבודה מקומח קלות ומכסים. מרדדים כל עיגול לעלה בעובי 2־3 מ"מ.

4

דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ומורחים את מלית הבשר בשכבה דקה ואחידה. קולים בתנור כ־12 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מגישים עם מעט מיץ לימון או רכז רימונים.