המראה מרשים, אבל מצריך מעט טרחה. הבצק חמצמץ משהו (בזכות גבינת השמנת), המלית ים תיכונית מבושמת. הכינו תה עם נענע.
למה דווקא חמאה? מרגרינה עדיפה במובנים רבים: היא זולה, ניטרלית מבחינת הכשרות ומפיקה עוגיות בעלות חיי מדף ארוכים ופריכות מוכחת, גם בתנאי אחסון קשים. ואף על פי כן, אנחנו מעדיפים חמאה אמיתית, כי היא פשוט ה-ר-ב-ה יותר טעימה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לבצק:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מרסקים תאנים, תמרים, מים ו-2 כפות סוכר בקערה של מעבד מזון. טוחנים עד שנוצרת מחית חלקה.
מכינים את הבצק
2
מנפים קמח ואת שאר החומרים היבשים לקערה.
3
מקציפים חמאה, גבינה ו-1/2 כוס סוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים חלמון, וכשהוא נבלע, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק.
4
מוציאים את הבצק מהקערה ומשטחים אותו. מניחים בשקית ושמים לשעה במקרר.
5
מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50/30 ס"מ ובעובי של 1/2 ס"מ על משטח עם נייר אפייה מקומח היטב.
6
מורחים את ממרח התמרים והתאנים על הבצק המרודד באופן שווה (בעדינות, שהבצק לא ייקרע). מגלגלים את הבצק כמו רולדה (נעזרים בנייר האפייה, אם צריך), עד שנוצר גליל. מניחים את הגליל במקרר עטוף בניר האפייה למשך כ-4 שעות לפחות, או עד שמתייצב ונוח לחיתוך. אפשר לשמור בהקפאה עד לאפייה.
7
מחממים תנור ל-160 מעלות.
8
מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, ומסדרים את העוגיות בתבניות במרחק של 2 ס"מ זו מזו. אופים כ-13 דקות או עד שזהובות. מוציאים ומקררים.