החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לרוטב
אופן ההכנה
1
חותכים את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים אותן הפוכות על נייר סופג לניקוז הנוזלים.
מכינים את המלית
2
מחממים שמן בסיר על להבה בינונית ומטגנים בצל 3-2 דקות עד שנעשה שקוף. מוסיפים בשר ומטגנים 6-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים ונפרד לפירורים. מוסיפים אורז ומטגנים עוד כדקה. מתבלים במלח ופלפל.
3
יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שהמים נספגים והאורז מבושל למחצה.
4
מצננים מעט ומערבבים פנימה עשבי תיבול, צנוברים וצימוקים.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממלאים ואופים
6
ממלאים את העגבניות בתערובת האורז והבשר עד למעלה ומניחים בתבנית בצפיפות (כדי שלא יתהפכו).
7
מערבבים רסק עגבניות עם כוס מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים בעדינות על העגבניות וסביבן. מכסים היטב ברדיד אלומיניום.
8
אופים 30 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, מכסים בכיפות העגבניות ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפ’ החדר.