כך תעשו לכם חופשה איטלקית: לבלוג של ליאור משיח
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים חלבונים ומלח לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית כ-2 דקות, ברגע שמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים 2 כפות מהסוכר. ממשיכים בהקצפה ולאחר כמה דקות מוסיפים שוב 2 כפות סוכר, ממשיכים כך עם כל כמות הסוכר. מגבירים את המהירות למהירות גבוהה ומקציפים לקצף לבן, מבריק ויציב. מבחן אומץ: איך יודעים שהמרנג (קציפת החלבונים) מוכן? הופכים את הקערה המרנג אמור להישאר כמו שהוא בלי תזוזה ולא ליפול החוצה.
2
מערבבים בקערה בינונית את הקמח עם אבקת הקקאו. מסננים מעט מתערבות הקמח-קקאו לתוך המרנג ומקפלים פנימה להטמעה בלי לפגוע בנפח המרנג. חוזרים על סינון כמויות קטנות מתערובת הקמח-קקאו לתוך המרנג וקיפולן פנימה עד תום הכמות. מוסיפים שקדים, אגוזי לוז וצימוקים ומקפלים פנימה.
3
מסדרים את הבלילה בשני טורים בתבנית. כדי לקבל כיכרות חלקות, מניחים על משטח הקערה קערת מים פושרים, טובלים בה את הידיים, מנערים כדי להיפטר מעודפי מים ואז מחליקים בעדינות את פני השטח של הכיכרות להחלקה (הקפידו להשתמש במעט מאוד מים).
4
אופים 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכרות יוצא יבש.מוציאים את הכיכרות מהתנור ומניחים להן להתקרר. לא מכבים את התנור.
5
פורסים את הכיכרות לפרוסות בעזרת סכין משוננת ארוכה (סכין לחם). מניחים את הפרוסות בתבנית ומחזירים לתנור ל-10 דקות או עד שהאגוזים מקבלים גוון חום בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. שומרים בצנצנת עוגיות או קופסה סגורה עד שבועיים.