החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבדים זיתי קלמטה ו־4 שיני שום קצוצות במעבד מזון למחית גסה. מושחים במחית את העוף ומעסים אותה לתוכו.
2
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם כרבע שעה לריכוך חלקי. מוציאים מהסיר, מצננים וחותכים כל תפוח אדמה ל־6־8 פלחים.
3
מניחים את העוף בתבנית וסביבו מסדרים זיתים, גבעולי טרגון, פלחי תפוחי אדמה ושיני שום שלמות. מתבלים בפלפל שחור ושמן זית. מכסים את התבנית בנייר אפייה, מניחים מעל תבנית כבדה מלאה במים כמשקולת ואופים 20 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל־180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. מסירים את המשקולת ונייר האפייה וצולים כ־8 דקות נוספות עד שהעוף מזהיב - שימו לב הזיתים נשרפים מהר. אחרי שהסרתם את נייר האפייה, בדקות הצלייה האחרונות, בודקים כל הזמן את מצב העוף.