כל ירושלמית וירושלמי גדלו על סיפורי המורשת של ותיקי העיר, שניצלו מרעב בימי המצור בזכות ליקוט של עלי חובזה. אם לא הצלחתם ללקט או להשיג עלי חובזה, החליפו אותם בירוקים עונתיים אחרים דוגמת תרד ומנגולד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל במעבד מזון עד לקבלת מרקם עיסתי פירורי, לא חלק מדי.
3
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס”מ ומניחים בתבנית. מברישים את כדורי הפלאפל ואופים חצי שעה, עד שהם משחימים.