במתכון זה נזדקק לפלפלים מותססים. יש להכינו 4־5 ימים מראש שכן הפלפלים זקוקים לכמה ימי תסיסה בצנצנת זכוכית מעוקרת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לפלפלים חריפים מותססים
אופן ההכנה
1
שורפים פלפלים על אש גלויה (על הכיריים או במנגל), מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים כ־10 דקות.
2
מקלפים את הפלפלים בעדינות, מנקים מגרעינים ומנוזלים ומשאירים את העוקץ.
מכינים את המלית
3
יוצקים מים רותחים על הבורגול עד כיסוי, מכסים בניילון נצמד ומשהים לספיחת הנוזלים כ־10 דקות. מערבבים את כל מרכיבי המלית.
ממלאים את הפלפלים
4
מניחים את הפלפלים זה לצד. חותכים חתך לאורך כל פלפל. פותחים בעדינות כל פלפל, ממלאים בכף גדושה מהמלית וסוגרים.
5
מניחים את הפלפלים בצלחת הגשה, מזלפים שמן זית וסמנה, מתבלים, מפזרים זרעי עגבניות, לימון כבוש ופטרוזיליה.
מכינים פלפלים חריפים מותססים (כמה ימים מראש)
6
טוחנים פלפלים במעבד מזון עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים מלח ומערבבים.
7
מעבירים את הרוטב לקערת זכוכית או לצנצנת רחבה, מכסים בבד גזה ומניחים לתסיסה באוויר הפתוח.
8
לאחר 4־5 ימים של תסיסה מערבבים ומעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת (שטופה במים רותחים). שומרים בקירור.