מי שרגיש לפול יכול להסתפק רק בשעועית ירוקה, ואילו צמחונים יכולים לוותר על הקציצות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחלצים את פולי הפול הירוק מהתרמילים וחולטים במים רותחים כ-3 דקות. מעבירים למי קרח לדקה לעצירת הבישול וקולפים את הקליפה השקופה.
2
חולטים שעועית ירוקה במים רותחים כחצי דקה ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
3
מתבלים בשר טחון במלח ופלפל, לשים מעט בידיים לחימום התערובת ויוצרים קציצות קטנות בקוטר 3 ס"מ. אל דאגה — גם בלי ביצה הן לא מתפרקות.
4
מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות להזהבה. מוציאים ומניחים בצד. שומרים את המחבת עם משקעי הבשר להמשך.
5
מבשלים פסטה בהרבה מים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה.
6
מוסיפים למחבת בה טיגנו את הקציצות 1/4 כוס שמן זית, שום, עגבניות מגוררות, פולי פול ושעועית ירוקה ומטגנים יחד 5 דקות תוך כדי ערבוב. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
7
מוסיפים את הפסטה, כדורי הבשר ומיץ לימון ומערבבים יחד דקה-שתיים. מגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל.