החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפרגיות
לאורז ולבורגול
לסלט הרימונים
אופן ההכנה
משרים את הפרגיות
1
משטחים פרגיות בעזרת פטיש שניצלים לעובי 1 ס”מ וחותכים לנתחים בגודל 6-8 ס”מ. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את נתחי הפרגית בין שעה ל-6 שעות.
מכינים את האורז והבורגול
2
משרים בורגול בכוס מים רותחים למשך 10 דקות, מסננים ומניחים בצד.
3
יוצקים 2 כוסות מים לסיר, מוסיפים אורז, 3 כפות שמן זית וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה מבשלים את האורז 45-35 דקות מכוסה עד שמוכן.
4
מחממים 6 כפות שמן זית בסיר רחב (שיוכל להכיל את האורז והבורגול) ומטגנים בצל כ-7-6 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים רוזמרין, הל, ציפורן ושום ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח. מוסיפים את האורז והבורגול המבושלים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסירים מהאש.
מכינים את הפרגיות
5
מלהיטים מחבת גריל משומנת, מוציאים את נתחי הפרגיות מהמרינדה וצולים כ-3 דקות מכל צד.
מרכיבים את המנה ומגישים
6
מערבבים גרגירי רימונים עם רכז רימונים ושמן בקערה, מוסיפים עשבי תיבול, אבקת צ’ילי ומלח.
7
מניחים פרגיות ואורז בצלחת הגשה זה לצד זה ומעל שניהם מפזרים את סלט הרימונים.