מתכון

פרוסות טופו צרובות עם דובדבנים

מנה קיצית קלילה, זריזה וטעימה בטירוף

4,331 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
פרוסות טופו צרובות עם דובדבנים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
פרוסות טופו צרובות עם דובדבנים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

הדובדבנים מתקרמלים במחבת והעסיס שהם מגירים נספג בפרוסות הטופו, והצ'ילי – נותן קונטרה עוקצנית וכיפית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מושחים קוביות טופו ב־2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת כבדה ומטגנים דובדבנים וצ'ילי 3־4 דקות, עד שהדובדבנים מתרככים מעט ומתחילים להגיר נוזלים. מוסיפים שום, את הטופו ועשבי תיבול וצורבים 2־3 דקות מכל צד, עד שמופיעים על הטופו סימני חריכה יפים. מדי פעם יוצקים מהמים ומטלטלים את המחבת כדי שהדובדבנים לא יישרפו. מגישים חם.