שיחקתי עם הבצק של השישברק ועם צורת הקיפול והמילוי עד שנוצר משהו חדש – שישברק בצורת ורד! אפשר כמובן לחזור לשיטת המילוי הרגילה, ואפשר גם לשחק עם הבצק ולהמציא שיטות מילוי משלכם.
שימו לב, להכנת המנה יש צורך במחצית מכמות בצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
ל"דבק"
למרק
אופן ההכנה
למלית
1
מערבבים פטה עם קליפת לימון.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות. מערבבים קמח עם מים בקערה קטנה - זה ה"דבק". קורצים את עיגולי השישברק מהבצק.
3
מורחים בעזרת האצבע מעט דבק בקצה הצדדי של העיגול הראשון ומניחים עליו את העיגול השני בחפיפה קטנה בצידו. ממשיכים להדביק כך לפחות 5 עיגולים.
4
מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול ומקפלים על קו החצי את כל העיגולים יחד.
5
מהדקים את הקצוות ומגלגלים את השרשרת לצורת ורד. מהדקים את הקצה החיצוני כלפי מטה כדי שהוורד יהיה הדוק.
6
מברישים את הוורד במעט שמן זית, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15־20 דקות עד להזהבה. חשוב מאוד לאפות סמוך להגשה.
למרק
7
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים ציר או מים ומרתיחים.
8
בסיר נוסף מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את העלים כ־10 שניות. מעבירים לקערת מי קרח ומסננים. טוחנים את העלים עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את המחית למים המבעבעים, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
9
מוזגים מצקת מהמרק לקערת הגשה ומניחים שישברק ורד אחד במרכז. מגישים לצד פלחי לימון.