החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מחממים שמן לטיגון עמוק ומכינים את הבצק
1
מערבבים קמח, שמרים וסוכר בקערה מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה ידנית עד לקבלת בצק דביק מאוד (כ-5 דקות). מוסיפים מלח, לשים בקצרה לאיחוד ומעבירים את התערובת לשקיות זילוף מניילון - ממלאים רק כ־⅓ משקית הזילוף.
2
מזלפים לתוך השמן החם כדורי בצק שקוטרם מעט גדול יותר מזה של כדור פינג פונג, חותכים את הבצק היוצא משק הזילוף בעזרת מספריים. מטגנים כ־3 דקות עד הזהבה (איך צורך להפוך, כדורי הבצק יתהפכו מעצמם בזכות התפיחה). מוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג ומפזרים מעל מלח.
מכינים את הסלט ומגישים
3
מבשלים תפוחי אדמה בשפע מי מלח רותחים כ־30 דקות עד לריכוך, מסננים ומצננים ומעבירים לקערה רחבה. קוצצים חלמוני ביצים קשות ומוסיפים לתפוחי האדמה. מגררים חלמונים לקערית קטנה נפרדת.
4
מוסיפים לתפוחי האדמה כוסברה, שום ובצל סגול ומערבבים למחית גסה. מוסיפים לימון כבוש, הריסה, מלח, כמון, פלפל שאטה ושמן זית, מערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים קוביות טונה ומערבבים בעדינות.
5
פותחים את הלחמניות המטוגנות (לא חותכים עד הסוף אלא רק יוצרים בהן פתח) ממלאים כל לחמנייה בכף סלט, מפזרים חלמון מגורר, סוגרים ומגישים.