מתכון

צ'יפס גזר

זה לא לגמרי צ'יפס אלא גזרים אפויים במעט שמן שהופכים פריכים בזכות חיתוך לפרוסות דקיקות וייבוש בתנור

38,727 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
צ'יפס גזר של רינת צדוק. צילום: שני בריל
צ'יפס גזר של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הילדים מתים על הטעם המעט מתקתק והמרקם שמזכיר חטיפים מהז'אנר המושחת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. קולפים סרטים מכל גזר בעזרת קולפן - לוחצים את הקולפן אל הגזר לכל אורך החיתוך כדי לקבל סרטים אחידים (אם נוח לכם יותר אפשר גם לפרוס במנדולינה)

2

ממלאים קערה במים וקוביות קרח ומניחים בתוכה את סרטי הגזר לכמה דקות רק עד שהם מעט מתקשים ומסתלסלים. מסננים ומייבשים במגבת.

3

מסדרים את סרטי הגזר בתבנית, בשכבה אחידה כך שלא יהיו זה מעל זה, אלא מופרדים זה מזה. מרססים שמן זית ומפזרים מלח. אם יש לכם רשת אפייה צפופה, מניחים את סרטי הגזר על הרשת ואת הרשת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 14־16 דקות.