(בנטו בוקס: מוגש לצד אורז מאודה, ירקות בטמפורה, נתחי סשימי)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרצועות חזה עוף
לירקות
לבלילת הטמפורה
לרוטב לירקות
לסשימי
אופן ההכנה
לרצועות חזה העוף
1
יוצקים את השמן למחבת גריל ומטגנים את רצועות העוף על אש נמוכה, מכל הצדדים.
2
במחבת נפרדת מחממים את הטריאקי על אש נמוכה. מכניסים את רצועות חזה העוף למחבת ומשרים ברוטב את רצועות העוף כחצי דקה לכל צד. יש להקפיד שהטריאקי לא נשרף, אם מתחיל להישרף ניתן לכבות את האש ולהמשיך להשרות את העוף בטריאקי החם עוד כדקה או שתיים.
לבלילת הטמפורה
3
מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שנוצרת בלילה כמעט הומוגנית אך מעט גושית (ניתן לשלוט בסמיכות הרצויה על ידי הוספת מים או קמח). מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
לירקות בטמפורה
4
שמים את הירקות הרצויים בקמח (כדי שהבלילה תידבק היטב) וטובלים את הירקות בבלילת הטמפורה עד שהירק מכוסה בבלילה. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה קלה, מוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג. מעבירים לבנטו בוקס חתיכה אחת מכל ירק.
לרוטב לירקות
5
מרתיחים את המירין, מוסיפים את המים והסויה. כשהרוטב רותח מוסיפים את הדאשי והבוניטו. מורידים מהאש ומוסיפים את הג'ינג'ר המגורר.
להרכבת הבנטו
6
שמים מנת צ'יקן טריאקי וירקות בטמפורה בכל בנטו בוקס. מוסיפים אורז מאודה (אופן ההכנה - ראו במתכון שיפודי הטופו של צוות סושי בר בזל) ונתח סלמון.