מתכון

קוקידואו־לידה

אני מעדיפה את הקוקידואו שלי חצי אפוי - רך אבל כשהסוכר מתמוסס וטיפה מתקרמל ועל פני העוגיות נוצר קרום עדין ופריך

8,294 בשלנים התעניינו במתכון זה
קוקי־דואו־לידה של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קוקי־דואו־לידה של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

האמריקאים מתים על בצק עוגיות לא אפוי – הם אפילו הפכו אותו למוצר שנמכר בסופר, ויש גם גלידה בטעם בצק עוגיות. את העוגות חצי־חצי האלו אני הופכת למעין קוקילידה והקיץ נהיה הרבה יותר נסבל. אל תלושו את הבצק יותר מדי כי זה פוגם במרקם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגיות

לקולי פטל

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את בצק העוגיות

1

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ־5 דקות לתערובת תפוחה. מוסיפים לתערובת את הביצה ומערבבים להטמעה.

2

בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, שקדים טחונים ואבקת סודה לשתייה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק. מוסיפים שבבי שקדים ומערבבים לפיזור אחיד.

3

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים בעזרת הידיים. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ־50 גרם כל אחד (בערך בגודל של כדור טניס), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ־4 ס"מ זה מזה ויוצרים שקעים קטנים בבצק בעזרת האצבעות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה ועד לילה. בשלב זה אפשר גם לסדר את הכדורים בקופסה בשכבות מופרדות בנייר אפייה ולהקפיא.

מכינים קולי פטל

4

טוחנים פטל ומסננים. מניחים את המחית בסיר עם סוכר ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית כ־3 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר שעה לפחות ועד לילה.

אופים את העוגיות

5

מחממים את התנור ל־180 מעלות ואופים את העוגיות הקרות כ־7 דקות עד שהבצק הופך מעט אטום. מצננים.

מרכיבים את המנה

6

מניחים בצלחת כדור גלידה ומעליו עוגייה. בשקע שיצרנו בתוך העוגייה מניחים פירות יער ושקדים. יוצקים מעל או ליד מעט קולי פטל ומגישים.