מתכון

קייק קפה שוקולד

אפשר לגוון ולהכין את העוגה עם וניל או פירות יער, אבל היחס המקורי בין המרכיבים הוא פשוט יחס מנצח לכל עוגה בחושה

29,155 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קייק קפה שוקולד. צילום: shutterstock
קייק קפה שוקולד. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית מוקה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עד לקבלת תערובת במרקם של קרם. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבלים להיטמעותן.

3

מנפים קמח תופח, קפה נמס, אבקת סודה לשתייה ומלח בכלי נפרד.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את השמנת והחלב לסירוגין עם תערובת הקמח ב- 3 סבבים (מתחילים ומסיימים בקמח)

מכינים מלית מוקה

5

ממיסים שוקולד עם חלב וקפה נמס במיקרוגל. מצננים מעט ומערבבים פנימה רבע מבלילת העוגה. מעבירים לשק זילוף.

6

יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבניות משומנות ומקומחות, מזלפים פס רחב של מלית מוקה במרכז, ויוצקים את יתרת הבלילה מעל. בעזרת כף עורמים את מה שנשאר ממלית המוקה ומערבבים קלות בעזרת סכין או קיסם ליצירת דוגמת שיש.

7

אופים 40-35 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.