מתכון

קיש ארטישוק וחצילים

משחק של מרקמים וטעמים עדינים. את הבצק אפשר להכין מראש ולהקפיא, וכל שנותר הוא לשלוף ולאפות כשרוצים ארוחת ערב אלגנטית יותר מהרגיל

48,068 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
קיש ארטישוק וחצילים של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו
קיש ארטישוק וחצילים של ליאור משיח. צילום: מיכל רביבו

תבנית בקוטר 20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לקרם רויאל

למלית

אופן ההכנה

1

מעבדים קמח, מלח, סוכר וחמאה במיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת פירורית משובצת בגושי חמאה.

2

מוסיפים מים בהדרגה, כף אחר כף, תוך כדי לישה. עוצרים את הלישה ואת הוספת המים כשנוצר בצק (ייתכן שלא תצטרכו את כל המים).

3

יוצרים מהבצק כדור במינימום תנועות, משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה (אפשר גם להקפיא בשלב זה, הבצק יישמר במקפיא עד 3 חודשים).

4

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעיגול בקוטר 24 ס"מ. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית (נעזרים בנייר האפייה התחתון), מהדקים אותו לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים למקפיא עד האפייה.

מכינים את קרם הרויאל

5

טורפים את כל חומרי הקרם לבלילה אחידה.

מכינים את המלית

6

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים את פרוסות או קוביות החציל לתבנית, יוצקים מעל שמן זית, זורים מעט מלח ים אטלנטי ומערבבים. צולים כ-30 דקות עד שהחצילים משחימים ורכים. מוציאים את התבנית מהתנור (אך לא מכבים אותו) ומצננים את החצילים לטמפרטורת החדר.

7

מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומפזרים מעל הבצק חצילים וארטישוקים בצורה אחידה. מפזרים מעל פרמזן ויוצקים את קרם הרויאל כך שיגיע כמעט עד קצה התבנית.

8

מעבירים את התבנית לתנור ואופים 50-45 דקות או עד שפני הקיש מזהיבים והוא אפוי כהלכה.

 

מתוך ספרה של ליאור משיח: "Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen", ליאור משיח, הוצאת לאנצ'בוקס, 256 עמ', 45 דולר באמזון

ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו
ספרה הראשון של הקונדיטורית ליאור משיח,"Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen". צילום: מיכל רביבו