תבנית בקוטר 20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לקרם רויאל
למלית
אופן ההכנה
1
מעבדים קמח, מלח, סוכר וחמאה במיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת פירורית משובצת בגושי חמאה.
2
מוסיפים מים בהדרגה, כף אחר כף, תוך כדי לישה. עוצרים את הלישה ואת הוספת המים כשנוצר בצק (ייתכן שלא תצטרכו את כל המים).
3
יוצרים מהבצק כדור במינימום תנועות, משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה (אפשר גם להקפיא בשלב זה, הבצק יישמר במקפיא עד 3 חודשים).
4
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעיגול בקוטר 24 ס"מ. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית (נעזרים בנייר האפייה התחתון), מהדקים אותו לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים למקפיא עד האפייה.
מכינים את קרם הרויאל
5
טורפים את כל חומרי הקרם לבלילה אחידה.
מכינים את המלית
6
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים את פרוסות או קוביות החציל לתבנית, יוצקים מעל שמן זית, זורים מעט מלח ים אטלנטי ומערבבים. צולים כ-30 דקות עד שהחצילים משחימים ורכים. מוציאים את התבנית מהתנור (אך לא מכבים אותו) ומצננים את החצילים לטמפרטורת החדר.
7
מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומפזרים מעל הבצק חצילים וארטישוקים בצורה אחידה. מפזרים מעל פרמזן ויוצקים את קרם הרויאל כך שיגיע כמעט עד קצה התבנית.
8
מעבירים את התבנית לתנור ואופים 50-45 דקות או עד שפני הקיש מזהיבים והוא אפוי כהלכה.
מתוך ספרה של ליאור משיח: "Lioroooosh – Baking from My Tel Aviv Kitchen", ליאור משיח, הוצאת לאנצ'בוקס, 256 עמ', 45 דולר באמזון