גיוון: לגרסא טבעונית ניתן לוותר על הפרמז'ן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזילוף:
אופן ההכנה
1
מחממים חמאה עם שמן זית בסיר שמתאים גם לתנור. מטגנים על אש בינונית בצלים, שום, גזרים, סלרי, קליפת לימון ותפוחי אדמה כ-20 דקות. מוסיפים שעועית, עגבניות, מנגולד ורוזמרין ומכסים במים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מביאים לרתיחה (מסלקים את הקצף), מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.
2
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מעבירים את סיר המרק לתנור ואופים שעה.
4
מניחים פרוסת לחם או פיסות לחם לבן ללא הקרום בקערת מרק ועליהן יוצקים את המרק. מפזרים פרמזן ושמן זית ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות, עד שהגבינה נמסה.