אפשר להחליף את הפילה ברצועות סינטה מיושנת. הכי חשוב להכין ולהגיש מייד.
טיפ מושקע מוסיפים לשמפיניון כמה מיני פטריות כגון פורטובלו, ירדן ושיטאקה — אותן פורסים דק כדי להשוות את זמני ההכנה.
טיפ פרקטי מנצלים את משקעי המחבת (אחרי פינוי הרצועות). מוסיפים צרור אספרגוס חלוט ו- 3 כפות יין לבן, ממליחים ומבשלים 2 דקות ברוטב שנוצר או עד שהאספרגוס מתרכך מעט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת גדולה על להבה גדולה עם שמן זית ומקפיצים תימין ושום חצי דקה (בלי לשרוף את השום). מוסיפים רצועות פילה ומקפיצים 3 דקות עד שהן מחליפות את צבען. מוציאים מהמחבת.
2
מוסיפים פטריות ומקפיצים 2 דקות עד שמתחילות להזהיב. מחזירים את רצועות הפילה, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים עוד 2 דקות בערך לדרגת עשייה מדיום (לדרגת צלייה מדיום-וול יש להוסיף עוד 2 דקות, אם כי זה לא מומלץ לנתח פילה).
3
יוצקים בלסמי ומקפיצים עוד דקה. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מייד.