כדאי לדעת שהזרעים השחורים עשירים בסידן – פי 15 מאשר בחלב. כדי לסבר את האוזן: בכף אחת יש כמות סידן כמו ב-3/4 כוס חלב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לזיגוג:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
ממיסים שמרים וסוכר בחלב.
2
מערבלים קמח, מלח וחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים ביצים, קליפת לימון ואת תערובת החלב ומערבבים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (אפשר להכין את הבצק לילה מראש ולהתפיח במקרר).
מכינים את המלית וממלאים:
3
מבשלים פרג, סוכר וחלב תוך כדי בחישה. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ואת שאר החומרים, מערבבים ומקררים מעט.
4
משמנים קוקוטים או תבנית מאפינס.
5
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בגודל 45X30 ס”מ. מורחים את מלית הפרג ומגלגלים לגלילה. פורסים בעובי כ-5 ס”מ, הופכים ומניחים כל שושנה בקוקוט או בתוך שקע של תבנית מאפינס. מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מכינים זיגוג:
6
בינתיים מבשלים סוכר ומים עד להמסה.
7
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים ומזגגים:
8
אופים את השושנים כ-25 דקות או עד להזהבה. מוצאים מהתנור, מחכים 3-2 דקות והופכים על רשת צינון. מברישים את המאפים בסירופ ומפזרים מעט אגוזים לקישוט.