להכנת המנה יש צורך במחצית מכמות בצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לציר דגים
אופן ההכנה
לציר
1
מחממים תנור ל־220 מעלות. משמנים את האדרות במחצית מכמות החמאה ומשחימים בתנור כמה דקות. מחממים את שאר החמאה עם שמן זית בסיר ומטגנים את כל הירקות כ־5 דקות. מוסיפים את האדרות והתבלינים ומטגנים עוד כ־5 דקות. מוסיפים מים לכיסוי ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים כ־40 דקות. מסננים את הציר ושומרים בצד.
למלית
2
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצלים עד השחמה. מוסיפים פלפל חריף ושום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הדג הקצוץ וכוסברה ומכבים את האש. מתבלים במלח ופלפל, כמון וכורכום ומערבבים. מוסיפים צנוברים, מעבירים למסננת ומצננים.
3
ממלאים את השישברק (ראו קישור למתכון השישברק לעיל) במלית ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
4
מרתיחים את הציר בסיר, מקטינים את האש, מוסיפים את השישברק ומבשלים כ־20 דקות.
5
בהגשה מוזגים את המרק עם השישברק לקערות הגשה.