לטובת המתכון יש להכין חמאה ירוקה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשפצלה
לרוטב
אופן ההכנה
1
מכינים את השפצלה: טורפים ביצים וחלב בקערה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בלילה סמיכה.
2
מרתיחים מי מלח בסיר רחב וגבוה. מעבירים את הבלילה דרך מכשיר שפצלה או מסננת עם חורים גדולים (בקוטר 1 ס״מ) היישר לסיר המים הרותחים בכמה מחזורים. מבשלים עד שהשפצלה צפים ועוד 2 דקות. מוציאים את השפצלה מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה משומן בשמן זית.
3
חולטים במי הבישול של השפצלה את אפונת השלג כדקה, מסננים ומצננים במי ברז קרים.
4
ממסים את החמאה הירוקה בסיר או במחבת רחבים, מוסיפים את השפצלה ואפונת השלג ומערבבים. מתקנים תיבול. מוסיפים את השמנת המוקצפת, מערבבים בעדינות ומגישים מיד