מתכון

תאנים שיכורות

תאנים ספוגות בקוניאק שממלאות את הפה בעונג מתוק. שדכו אותן לגלידה טובה, גבינת עיזים או פשוט כקומפוט אלכוהולי קר

דצמבר 2018
תאנים שיכורות של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
תאנים שיכורות של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

צנצנת בנפח 500 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים את התאנים בצנצנת מעוקרת כשהצד הפנימי שלהן פונה כלפי חוץ.

2

מרתיחים את שאר המרכיבים בסיר, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים כ־10 דקות. יוצקים את הנוזל על התאנים בצנצנת, סוגרים ומעבירים למקרר. התאנים השיכורות מחזיקות במקרר עד שבוע.